A Susulan Kajian Happy Call Pan
(Beli Happy Call Asli)
Saya telah menggunakan Happy Call Pan untuk beberapa bulan sekarang. Walaupun
saya bukan kaji hebat seperti sesetengah pengguna yang bukan sahaja
memasak makanan mereka dengan kuali, tetapi gembira menggunakannya untuk
membuat kek dan roti dan sebagainya. Walau bagaimanapun saya telah mendapat diri saya sibuk sekarang kerana saya akhirnya mengambil alih peranan pembantu di dapur ! Namun begitu , saya akan mengatakan ini adalah salah satu daripada membeli terbaik saya telah mendapat untuk dapur.
Dalam post ini , saya berkongsi lebih banyak pengalaman saya dalam menggunakan kuali :
1. Sayur-sayuran masakBergantung
kepada jumlah yang anda memasak dan terutama yang berdaun , anda
mungkin akan berakhir dengan menambah sayur-sayuran di atas beberapa
pusingan (selepas sayur-sayuran yang telah merosot cukup bagi anda untuk
menambah lebih dalam). Ini adalah kerana saiz kuali, dan saya telah menggunakan kuali yang lebih mendalam , yang lebih besar.
2. Anak ikan ( ikan keseluruhan)Ikan goreng mungkin adalah yang paling sukar untuk dilakukan, terutamanya dalam usaha untuk mendapatkan kulit yang rangup. Anda
perlu terlebih dahulu memastikan ikan itu tepuk sangat kering, kemudian
pada nasihat daripada beberapa pengguna Call Happy lain, sapu garam dan
tepung jagung pada kulit sebelum memasak. Namun, saya tidak boleh mendapatkan ia sebagai rangup seperti menggoreng dalam kuali. Saya
mengesyaki ia mungkin kerana saya menggunakan kuali yang lebih mendalam
dan ada lagi ruang di sekeliling ikan, oleh itu ia tidak mengambil masa
yang lama untuk mendapatkan ikan dimasak dengan sepenuhnya.
3. Salmon GrillSetiap
kali saya memanggang salmon, yang merupakan ikan yang sangat berminyak,
dapur menjadi berminyak dan pada masa ia dilakukan ( yang mengambil
masa agak lama ), saya berakhir dengan kuali penuh minyak - yang SEMUA
datang dari ikan. Mungkin saya telah dimasak ia anak lelaki yang terlalu lama sehingga semua minyak keluar ? Tetapi saya tidak mempunyai banyak masalah dengan memasak ikan kod.
4. Sayap ayam gorengSama seperti dengan ikan goreng, saya tidak boleh mendapatkan kulit yang rangup dengan sayap ayam. Tidak pasti sama ada ia adalah kaedah memasak atau hanya kerana periuk. Mereka ternyata lebih seperti sayap ayam tumis , tolak kuah. Lantai juga lebih berminyak berbanding ketika saya memasak barang-barang lain (tetapi lebih kurang daripada salmon menggoreng ).
5. calarSaya
tidak pasti jika ia hanya saya, tetapi ada sudah calar sedikit di
bahagian bawah kuali walaupun berhati-hati dengan (ia ; s juga mengapa
saya tidak membiarkan pembantu menggunakan kuali , dia benar-benar kasar
dengan perkara-perkara ). Syukurlah mereka tidak calar yang sangat mendalam , jadi saya terus menggunakan periuk. Saya rasa mungkin tepi spatula kayu tidak cukup lancar. Jadi sangat terpilih spatula yang anda gunakan. Dengan
cara itu , adakah sesiapa yang tahu jika ia adalah berbahaya kepada
kesihatan untuk terus menggunakan kuali selepas calar telah muncul.
6. BeratBergantung kepada berapa banyak makanan yang anda sedang memasak, ia boleh mendapatkan sedikit terlalu berat kadang-kadang. Tetapi saya bukan seorang yang kuat untuk memulakan. Jadi ini sebenarnya bukan masalah. Bagaimanapun,
dalam kebanyakan kes, ia tidak perlu untuk menjaga Melibas pan ,
terutama tidak apabila anda sedang memasak sesuatu dengan cecair lebih.
Secara keseluruhan, saya gembira dengan pan Call Happy. Saya
juga telah memasak banyak pasta dan mi goreng dan nasi goreng kerana
saya tidak perlu bimbang tentang asap berminyak atau berlarutan bau di
dapur dari memasak. Ia juga sihat sejak saya menggunakan jumlah yang lebih rendah daripada minyak kerana harta non-stick periuk.Bagaimana dengan pengalaman Happy Call anda? Adakah anda fikir ia adalah salah satu pelaburan terbaik yang anda telah dibuat untuk dapur?
Beli happy call di Malaysia
Beli happy call di Lazada Malaysia
No comments:
Post a Comment